Естонія заборонила символи підтримки агресії РФ проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія заборонила символи підтримки агресії РФ проти України

Естонія заборонила символи підтримки агресії РФ проти України
Джерело:  online.ua

31 березня Уряд Естонії схвалив зміни до Пенітенціарного кодексу, згідно з якими покаранню підлягатиме використання ворожих символів. Кримінально карається участь у агресії іноземної держави або її підтримка, тобто допомога Росії у війні проти України.

Джерело: Postimees

Важливо розуміти, що після того, як путінська Росія 24 лютого напала на Україну, ми всі живемо в світі, що змінився. Символи також набули нового значення, - сказала прем'єр-міністр Кая Каллас.

За її словами, використання символів демонструє ставлення.

Використання пропагандистських символів є знаком підтримки також злочинів проти людяності, які вчиняє цей режим, у тому числі напади на Україну, бомбардувань житлових будинків та лікарень, вбивства та депортації мирних жителів. Це пробуджує також болючі спогади жителів Естонії про епоху окупації, – сказала Каллас.

Адміністративним порушенням вважатиметься лише публічна демонстрація символу. Це означає, що символ має бути видно публічно.

За допомогою таких символів, що підтримують агресію, якою під час нинішньої війни стала літера Z, можна дуже швидко і просто мобілізувати людей. При притягненні людей до відповідальності важливими є два аспекти: чи є метою використання символу підтримати чи виправдати агресію чи певний тип злочинів, а також залякування та приниження інших людей, - пояснила міністр юстиції Маріс Лаурі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?