Євробачення-2017: Україна різко відповіла на погрозу через Самойлову
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Євробачення-2017: Україна різко відповіла на погрозу через Самойлову

Євробачення-2017: Україна різко відповіла на погрозу через Самойлову
Джерело:  online.ua

Члени ради "Національної громадської телерадіокомпанії України" (НГТУ) у відповідь на лист генерального директора Європейської мовної спілки Інгрід Делтенре до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана виступили з публічною вимогою поважати суверенітет держави.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на UA:Перший.
Члени ради уважно ознайомилися з листом Делтенре, в якому нібито йдеться про загрозу бойкотування Євробачення деякими європейськими країнами через заборону на в'їзд в Україну російській учасниці Юлії Самойловій.
Українська сторона поспішила нагадати колегам з ЄМС, що, відвідавши Крим без дозволу української влади, Юлія Самойлова порушила суверенітет і закони України. Крім Російської Федерації, жодна інша країна, чиї представники були заявлені для участі в конкурсі, не має підстав оскаржувати таку кваліфікацію дій Юлії Самойлової, оскільки жодна європейська країна не визнає приналежність Криму Російській Федерації.

Читайте також: Укра їна поставила крапку в питанні щодо російської учасниці "Євробачення"
"Вимога скасувати рішення Служби безпеки України, прийняте в межах її законних повноважень, як і теза про узгодження рішень Служби безпеки України з Європейською мовною спілкою, можуть бути розцінені як втручання у внутрішні справи України, що виходить за межі повноважень ЄМС і завдань конкурсу Євробачення", - йдеться в заяві.
НГТУ закликає Європейський мовний союз поважати суверенітет України.
"Закликаємо пані Інгрід Делтенре, і, в її особі, Європейський мовний союз поважати суверенітет України, не перетворювати Європейський мовний союз на інструмент посилення чужих політичних маніпуляцій і не перешкоджати такими заявами нормальному і повноцінному проведенню конкурсу - як в цьому році, так і в майбутньому. Закликаємо також уникати погроз про виключення України з числа учасників конкурсу "Євробачення", - підсумували свою відповідь в Україні.
Як повідомляв ONLINE.UA, днями віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Росія може взяти участь в Євробаченні-2017, направивши замість Юлії Самойлової, якій заборонили в'їзд в Україну через незаконне перетинання кордону Криму, іншого учасника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?