Євробачення-2017: в Україні відповіли на вимогу про скасування "чорних списків" росіян
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Євробачення-2017: в Україні відповіли на вимогу про скасування "чорних списків" росіян

Євробачення-2017: в Україні відповіли на вимогу про скасування "чорних списків" росіян

Європейський мовний союз (ЄМС) не звертався до України з вимогою про те, щоб на час проведення в Києві музичного конкурсу Євробачення-2017 було скасовано дію "чорного списку" російських артистів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
Раніше в РосЗМІ з'явилася інформація, нібито ЄМС веде переговори з українською владою з вимогами пустити російських артистів на територію України. Крім скасування "чорного списку" організатори міжнародного пісенного конкурсу вимагають від Києва вести безперебійну трансляцію конкурсу на території Росії і не створювати труднощі при акредитації для російських ЗМІ.
Однак перший заступник гендиректора НТКУ, виконавчий продюсер Євробачення-2017 Олександр Харебін спростував цю інформацію російських ЗМІ.
"Немає бажання коментувати чергові вигадки російських ЗМІ, але все-таки зазначу, що Європейський мовний союз (ЄМС) не веде ніяких переговорів з владою України і з нами як організатором Євробачення-2017 щодо скасування так званих "чорних списків" російських артистів на період проведення пісенного конкурсу", - сказав Харебін.
Читайте також: Ро сія прийняла остаточне рішення щодо Євробачення в Україні: з'явилося відео
Більш того, за його словами, прес-служба ЄМС ніколи не робила подібних заяв. "Це лише бажання російських ЗМІ або тих, хто ними керує", - зазначив Харебін.
Він зазначив, що в питанні щодо "чорних списків" російських артистів Україна буде керуватися виключно власними національними інтересами.
"Саме зараз я і Вікторія Романова, виконавчі продюсери Євробачення-2017, перебуваємо в головному офісі ЄМС в Женеві і обговорюємо підготовку до проведення конкурсу. Ніяких прив'язок "чорних списків" росіян до проведення конкурсу в Україні не було і не може бути", - підкреслив Харебін.
За словами Харебіна, якщо до складу російської делегації буде входити "нев'їзний артист", то його не пустять на територію України.
Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародний пісенний конкурс Євробачення, який в 2017 році пройде в Києві, відбудеться 9 і 11 травня. А фінал запланований на 13 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?