Євробачення-2017: з'явилася нова загроза Україні через Самойлову
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Євробачення-2017: з'явилася нова загроза Україні через Самойлову

Євробачення-2017: з'явилася нова загроза Україні через Самойлову
Джерело:  blick.ch

Україні можуть загрожувати санкції, аж до тимчасового виключення із Євробачення через заборону в'їзду в країну представниці РФ Юлії Самойловій.
Про це розповіла генеральний директор Європейського мовного союзу (EBU) Інгрід Дельтенре в інтерв'ю швейцарському сайту Blick, повідомляє ONLINE.UA.
Дельтенре висловила співчуття, оскільки, на її думку, Євробачення нібито використовується "для політичних ігор влади".
"Конкурс пісні Євробачення повинен радувати мільйони людей і об'єднувати, він не повинен використовуватися, щоб налаштувати їх один проти одного", - підкреслила гендиректор EBU.
Читайте також: Орга нізатори Євробачення зробили гучну заяву: в Росії радіють

Інгрід Делтерне додала, що веде переговори з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і президентом країни Петром Порошенком для пошуку "мирного рішення", адже тільки вони "можуть скасувати заборону Юлії Самойловій на в'їзд в Україну" або ж подбати про те, щоб ця заборона набула чинності тільки після виступу російської співачки в Києві.
Разом з тим вона підкреслила, що якщо протягом найближчих декількох тижнів не буде прийнято жодного рішення, то почнеться застосування санкцій.
Нагадаємо, СБУ на три роки заборонила в'їзд в Україну російській учасниці Євробачення Юлії Самойловій, яка раніше виступала в окупованому Криму.
Організатори конкурсу запропонували російському "Першому каналу" компроміс щодо участі Самойлової в Євробаченні-2017, який полягав у проведенні супутникової трансляції виступу російської учасниці. Однак телеканал відмовився від такої пропозиції.
Після чого віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Росія може взяти участь у Євробаченні, запропонувавши учасника, який не має проблем з українським законодавством.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?