Євробачення-2019 опинилося під загрозою зриву: що сталося
Категорія
Культура
Дата публікації

Євробачення-2019 опинилося під загрозою зриву: що сталося

Євробачення-2019 опинилося під загрозою зриву: що сталося
Джерело:  online.ua

Вокальний конкурс Євробачення-2019 опинився під загрозою зриву через загострення військового конфлікту між Ізраїлем та Палестиною, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Внаслідок загострення ситуації у ЗМІ заговорили про можливе перенесення конкурсу в інше місто або ж країну, адже організатори не зможуть забезпечити належну безпеку всім учасникам шоу та глядачам. Такі припущення прокоментували у Європейській мовній спілці.

"Охорона і безпека завжди мають першочергове значення для нас. Ми продовжуємо працювати над забезпеченням благополуччя всіх, хто готується до Євробачення в травні і бере участь у шоу. Будемо уважно стежити за ситуацією в Ізраїлі, яка склалась. Тільки війна або великомасштабна військова операція стане перешкодою проведенню конкурсу", – пояснили вони.

На даний момент в Ізраїлі продовжується підготовка до проведення Євробачення-2019.

Як відомо, нещодавно глава Білого дому Дональд Трамп визнав суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, які є спірною територією на Близькому Сході. Таке рішення президента США зруйнувало і без того крихке перемир'я. Відтак між Ізраїлем та Палестиною спалахнув черговий військовий конфлікт із застосуванням ракет.Одна із них впала в 17 кілометрах від місця проведення Євробачення-2019.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейська мовна спілка, яка є організатором пісенного конкурсу "Євробачення", має надію на участь представника від України у конкурсі наступного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?