Євробачення-2020 скасували через пандемію коронавірусу
Категорія
Культура
Дата публікації

Євробачення-2020 скасували через пандемію коронавірусу

Євробачення-2020 скасували через пандемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

Організатори конкурсу "Євробачення-2020" вирішили скасувати його проведення на тлі пандемії нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт конкурсу.

"Євробачення" повинно було відбутися наступного травня у нідерландському Роттердамі.

"Протягом останніх кількох тижнів ми вивчили велику кількість альтернативних рішень, які дозволили б провести "Євробачення". Однак невизначеність, спровокована поширенням COVID-19 по всій Європі, та обмеження, які ввели уряди країн-учасниць, зокрема Нідерландів, означають, що Європейський союз мовлення (EBU) ухвалив важке рішення не продовжувати живих заходів", - пояснили організатори.

Вони додали, що дуже пишаються тим, як "Євробачення" щороку об'єднує людей вже протягом 64 років, а також зазначили - відчувають не аби який жаль через неможливість провести конкурс у травні 2020 року.

Нагадаємо, на континенті вже скасували безліч спортивних та культурних заходів. Серед них - карнавали та інші святкування, матчі Ліги чемпіонів, Ліги Європи, Євро-2020, а також національних турнірів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україну мав би представляти на "Євробаченні" гурт Go_A, який нещодавно виборов перемогу в Національному відборі. Проте участь вітчизняних артистів знову опинилась під загрозою, адже рахунки UA: Суспільного заблокували через чималий борг.

Суд заблокував усі рахунки через борг у близько 11 мільйонів євро. Відповідно НСТУ не може розпоряджатись коштами та виділити їх на поїздку гурту Go_A на Євробачення-2020 у Роттердамі. Варто також звернути увагу на те, що під загрозою також опинилась трансляція Олімпіади в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?