Єврокомісія затвердила COVID-сертифікати для туристів
Категорія
Світ
Дата публікації

Єврокомісія затвердила COVID-сертифікати для туристів

Єврокомісія затвердила COVID-сертифікати для туристів
Джерело:  online.ua

Заборона на поїздки в Євросоюз з більшості країн світу діє вже рік. Країни ЄС закрили кордони, щоб зупинити поширення пандемії COVID-19. Але зараз на тлі розгортання програм вакцинації в Європі хочуть дозволити подорожі, оскільки туризм для більшості європейських країн є одним з ключових чинників відновлення економіки. 17 березня Єврокомісія затвердила COVID-сертифікати для туристів, які дозволять іноземцям подорожувати по Європі. Ці документи мають намір запровадити з 1 червня 2021 року, але до того моменту сертифікати ще повинні затвердити Європарламент та країни-члени ЄС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ЄК.

Пресслужба Єврокомісії показала, як будуть виглядати COVID-сертифікати в паперовій та електронній версіях. На знімках видно, що вони будуть містити дані про вакцинацію, проведених тестах на ковід і термінах перенесеного захворювання.

"Сьогодні Єврокомісія прийняла законодавчу пропозицію, яке встановлює загальну основу для цифрового зеленого сертифіката, що охоплює вакцинацію, тестування і відновлення. Це загальноєвропейський підхід до видачі, перевірці та прийняттю сертифікатів для полегшення вільного пересування всередині ЄС, заснований на суворій повазі недискримінації та основних прав громадян ЄС" , - йдеться в заяві ЄК.

В Єврокомісії відзначили, що COVID-сертифікати дозволять здійснювати подорожі всередині Євросоюзу і будуть безкоштовними длю людей. Відзначається, що в цих документах буде мінімум персональної інформації про людину за винятком імені, дати народження, дати видачі та безпосередньо інформації про COVID (вакцинації, тесті або одужання). Відзначається, що цифровий зелений сертифікат не стане передумовою для вільного пересування, але дозволить влітку 2021 року подорожувати безпечно і з мінімальними обмеженнями.

Важливо додати, що ЄС буде визнавати тільки ті COVID-сертифікати про вакцинацію, власники яких зробили щеплення дозволеними в ЄС препаратами. На сьогоднішній день це препарати Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Janssen (корпорації Johnson & Johnson).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС готують нові правила на в'їзд для іноземних туристів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?