Європа дорікнула Путіну після скандального рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа дорікнула Путіну після скандального рішення

Європа дорікнула Путіну після скандального рішення
Джерело:  online.ua

Російському уряду дорікнули за рішення щодо виходу з переговорного процесу навколо розслідування трагедії рейсу MH17. Представники Парламентської асамблеї Ради Європи виступили із заявою про розчарування резонансним рішенням Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву румунського депутата Тітуся Корлецяна, який доповідає про притягнення до відповідальності причетних до збиття малайзійського літака.

За його словами, Москва своєю ініціативою поставила під удар родичів людей, які стали жертвами катастрофи.

"Вихід Росії із тристоронніх переговорів є поганим сигналом, насамперед для родин жертв. Заради їхніх інтересів діалог повинен бути продовжений", - підкреслив Корцелян.

Нагадаємо, російська сторона 15 жовтня оголосила про небажання участі у трьохсторонніх консультаціях за участі Австралії та Нідерландів щодо MH17. Нідерландський міністр закордонних справ Стеф Блок прокоментував це заявою про жаль щодо такої позиції.

Третя сесія судового процесу з приводу авіакатастрофи над Донбасом стартувала 31 серпня. Загальний процес почався у березні, його веде окружний суд Гааги.

Трагедія сталася 17 липня 2014 року. Міжнародна слідча група встановила, що причиною стала ракетна атака, яку виконали завдяки комплексу "Бук" з окупованої частини Донбасу.

Жертвами катастрофи стали 283 пасажири та 15 членів екіпажу, жодна людина не вижила.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Росії прийняли чергове кричуще рішення проти України щодо окупованого Криму. На цей раз команда російського президента Володимира Путіна вирішила поскаржитися на офіційний Київ генсеку Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, яка 19 жовтня приїхала в Москву на переговори з російською владою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?