Європа приготувала жорстокий "подарунок" Трампу: в соцмережах сміються
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа приготувала жорстокий "подарунок" Трампу: в соцмережах сміються

Європа приготувала жорстокий "подарунок" Трампу: в соцмережах сміються

Європейський парламент вимагає від Єврокомісії тимчасово впровадити візи для американців через відмову США надати безвізовий режим для громадян п'яти країн Євросоюзу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Єврокомісія за законом зобов'язана вживати заходів і тимчасово знову впровадити візи для громадян США, з огляду на те, що Вашингтон як і раніше не дає право безвізового в'їзду для громадян п'яти країн ЄС", - йдеться в ухваленій 2 березня резолюції Європарламенту.
У резолюції депутати Європарламенту настійно закликають Єврокомісію вжити необхідних правових заходів "протягом двох місяців". Відзначається, що громадяни Болгарії, Хорватії, Кіпру, Польщі та Румунії до сих пір не можуть в'їжджати на територію США без візи, в той час як громадянам США для подорожі по всіх країнах ЄС візи не потрібні.

Читайте також: Кошмар Трампа? Обама схвилював мережу резонансною заявою

За правилами механізму візової взаємності, якщо третя країна не знімає візових вимог протягом 24 місяців з моменту отримання повідомлення про невзаємність, Єврокомісія повинна ухвалити делегований акт про призупинення безвізового режиму на 12 місяців. Після повідомлення про невзаємність, отриманого 12 квітня 2014 року, Єврокомісія повинна була вжити заходів до 12 квітня 2016 року, але цього зроблено не було.
У квітні 2014 року Єврокомісія була повідомлена, що Австралія, Бруней, Канада, Японія і США не виконують своїх зобов'язань по відношенню до ЄС щодо взаємності безвізового режиму. Австралія, Бруней і Японія після цього скасували візові вимоги для всіх громадян ЄС, а Канада зробить це в грудні 2017 року.
У мережі висміяли проблему, з якою доведеться тепер зіткнутися президенту США Дональду Трампу.


Як повідомляв ONLINE.UA, розгляд питання про скасування короткострокових віз для громадян України в Європейському парламенті призначено на 5 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?