Європа проголосувала щодо безвіза для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Європа проголосувала щодо безвіза для України

Європа проголосувала щодо безвіза для України

Профільний комітет Європарламенту підтримав законодавчу ініціативу щодо надання Україні безвізового режиму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Повідомляється, що 9 березня в Брюсселі в рамках засідання Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європейського парламенту був підтриманий текст законодавчого акта щодо надання Україні безвізового режиму, який був узгоджений в рамках міжінституційних переговорів.
Відзначається, що за проголосували 39 євродепутатів, проти - 4, утримались - 1. Тепер документ повинен бути проголосований на пленарному засіданні Європарламенту.
Читайте також: Без віз для України: з'явилася ясність щодо конкретних дат
Текст законодавчого акту було погоджено з результатами тріалогу і прописано в листі генерального секретаріату Ради ЄС від 3 березня, який називається "Пропозиції для нормативного акта Європейського парламенту і поправки до акту Ради N539/2001 зі списком третіх країн, громадяни яких зобов'язані мати візу для перетину зовнішніх кордонів, і тих, громадяни яких від цієї вимоги звільнені (Україна)".
Європарламенту та Раді ЄС пропонується прийняти наступне рішення: "У додатку I (список країн, на які поширюється візовий режим) посилання на Україну видалити, в додатку II (список країн з безвізовим режимом) посилання на Україну вставити. Акт набуде чинності на двадцятий день після публікації в офіційному журналі".
Як повідомляв ONLINE.UA, розгляд питання про скасування короткострокових віз для громадян України в Європейському парламенті призначено на 5 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?