"Європа стане ареною конфронтації": Москва шокувала світ новою гучною погрозою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Європа стане ареною конфронтації": Москва шокувала світ новою гучною погрозою

"Європа стане ареною конфронтації":  Москва шокувала світ новою гучною погрозою
Джерело:  online.ua

У МЗС РФ попередили НАТО, що Європа знову опиниться під загрозою через "курс американської політики". За словами представників відомства, наявність американських ракет у Румунії та подальше їхнє розгортання у Польщі знову перетворить європейські країни в "арену конфронтації", передає ONLINE.UA.

Російська влада переконана, що блок повністю підлаштувався під Вашингтон, поведінка якого щодо ракетної угоди спрямована на "остаточний злам системи контролю над озброєннями".

"На жаль, країни Альянсу виявилися не готовими до змістовного діалогу на тему пускових установок "Мк-41", які розміщені в Румунії, а наступного року з'являться і в Польщі, в порушення положень ДРСМД. Ці комплекси інтегровані в систему ПРО НАТО, тому Альянс також несе пряму відповідальність за підрив договору", – стверджують в російському МЗС.

Як відомо, США 2 лютого офіційно повідомили Кремлю про призупинення своєї участі у двосторонньому Договорі про ліквідацію ракет середньої і малої дальності . США вже готують процедуру виходу з договору та більше не вважають себе зобов'язаними виконувати умови цього документу. У НАТО рішення США підтримали.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що канцлерка ФРН Ангела Меркель планує втрутитися в конфлікт США та РФ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?