Європа відкриває кордони з 1 липня - куди зможуть поїхати українці
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа відкриває кордони з 1 липня - куди зможуть поїхати українці

Європа відкриває кордони з 1 липня - куди зможуть поїхати українці
Джерело:  online.ua

Європа нарешті відриває зовнішні кордони, які були закриті з березня місяця через коронавірусний карантин. Вже складено попередній список країн, жителям яких дозволять в'їзд в країни ЄС, обговорення за яким тривають. За останніми даними, українців все ж вирішили внести в число тих, хто може відвідувати країни Євросоюзу. Але поки це не остаточне рішення, тому не виключено, що Україну виключать зі списку, так як ситуація з коронавірусом в нашій країні знову загострюється. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euronews.

В повний попередній список країн, громадянам яких буде дозволено в'їзд в Європу, внесли 54 країни. Серед них є: Чорногорія, Сербія, Україна, Албанія, Таїланд, Китай, Японія, Австралія, Єгипет та інші. З країн колишнього СРСР, крім України, в список потрапили Туркменістан, Грузія, Узбекистан і Казахстан. Поки в список не внесли США, Росію, Катар і Бразилію, так як ці країни є світовими лідерами з розповсюдження коронавірусної інфекції.

У Брюсселі відзначили, що до сих пір в дипломатичних колах йде суперечка про критерії, за якими буде дозволено в'їзд в країни ЄС, тому списки ще можуть змінюватися. Їх складатимуть на підставі рекомендацій Єврокомісії з урахуванням статистики по COVID-19 і "принципу взаємності". Ще один аспект, який буде враховуватися, - це можливість використання третьої країни для транзиту мандрівниками інших країн, які не відповідають критеріям.

Нагадаємо, в Україні з 15 червня відновили міжнародне авіасполучення. На даний момент для українців відкриті тільки чотири країни. Без попередніх тестів на коронавірус можна полетіти до Туреччини, США і Албанії. Відкрила кордони і Велика Британія, але там по прильоту українці будуть зобов'язані проходити 14-лневнй карантин. З 1 липня буде розглянута можливість відкриття кордонів з Кіпром, Чорногорією, Грузією і Грецією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні запустили онлайн-карту для планування подорожей, яка дозволяє дізнатися правила в'їзду в країни Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?