Європа запропонувала Туреччині те, чого давно чекає Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа запропонувала Туреччині те, чого давно чекає Україна

Європа запропонувала Туреччині те, чого давно чекає Україна

Єврокомісія запропонувала надати Туреччині безвізовий режим, на який також розраховує і Україна, і висловила сподівання, що вона зможе виконати відповідні умови до кінця червня.
Про це повідомив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"За останні тижні Туреччина досягла вражаючого прогресу. Ще залишається дещо зробити, і якщо Туреччина буде так продовжувати, вони можуть виконати вимоги, які ще залишаються», - зазначив він.
При цьому чиновник додав, що Єврокомісія «може зробити пропозицію, яка відкриває двері для Європейського парламенту і держав-членів прийняти рішення зняти візові вимоги, коли критерії будуть виконані».
«Залишається виконати п'ять вимог, які, як ми очікуємо, Туреччина зможе виконати до кінця червня", - заявив він.
Віце-президент Єврокомісії також нагадав, що мова йде про 72 вимог відповідно до критеріїв, «які в разі наявності всіх захисних заходів гарантують безвізовий режим».
Крім того, він назвав умови, які залишилося виконати Туреччини.
«Це стосується заходів щодо запобігання корупції, переговорів щодо угоди з Європолом, запропонувати співпрацю в сфері юстиції всім державам-членам, привести законодавство про захист даних у відповідність до стандартів ЄС і переглянути законодавство щодо тероризму. Другий критерій буде досягнутий 1 червня, коли набуде чинності угода про реадмісію", - додав єврочиновник.
Як повідомляв ONLINE.UA, в угоді ЄС і Туреччини йдеться про те, що Анкара повинна до 4 травня виконати 72 умови для скасування віз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?