Європа знімає частину санкцій з соратника Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа знімає частину санкцій з соратника Путіна

Європа знімає частину санкцій з соратника Путіна
Джерело:  Meduza

Друг і соратник президента Росії Володимира Путіна, мільярдер Аркадій Ротенберг домігся зняття частини персональних санкцій Євросоюзу за рішенням Європейського суду в Люксембурзі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.
У своєму позові Ротенберг заявляв, що санкції порушують його право на приватну власність і просив їх скасування і компенсації збитку. Його скарга була задоволена частково.
Як відомо, мільярдер потрапив під європейські санкції в липні 2014 року, позаяк його компанія «Гіпротрансмост» виграла тендер на проектування мосту в Крим.

Читайте також: У Росії розповіли про жорстоку боротьбу в оточенні Путіна
В Євросоюзі відзначали близькість Ротенберга до Путіна і заборонили йому в'їзд на територію ЄС, а його активи в Європі були заарештовані.
Після застосування санцій Ротенберг передав своєму синові Ігорю частку в компанії «Мостотрест», яка бере участь в будівництві моста, після чого вона була куплена недержавним пенсійним фондом «Добробут».
У вересні 2016 року санкції проти «Мостотреста» запровадили США.
Нагадаємо також, що європейські санкції вирішили оскаржити «Роснефть», Зовнішекономбанк, ВТБ, Сбербанк, «Газпром нафта» і пропагандист Дмитро Кисельов.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український експерт розповів, як друзі Путіна після окупації Криму відмивають мільярди на захопленому півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?