Європа зробила офіційний крок до безвізового режиму з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Європа зробила офіційний крок до безвізового режиму з Україною

Європа зробила офіційний крок до безвізового режиму з Україною

Єврокомісія оголосила, що подає законодавчу пропозицію щодо  візової лібералізації для України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду.


"У своєму шостому і останньому звіті (щодо виконання Україною Плану дій з візової лібералізації", - Ред.) Єврокомісія прийшла до висновку, що Україна досягла необхідного прогресу і здійснила всі необхідні реформи, щоб забезпечити ефективне і стійке досягнення інших показників", - йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії.


"На основі цієї оцінки і з огляду на результати постійного моніторингу, який здійснювався з моменту запуску діалогу про лібералізацію візового режиму Україна-ЄС, Комісія підтвердила, що Україна виконала всі критерії для кожного з чотирьох блоків другої фази ПДВЛ, і що вона представить на початку 2016 року законодавчу пропозицію внести зміни в регламент (EC) № 539/2001, вносячи України в список безвізових країн", - пишеться також.


Варто зауважити, що в документі не вказуються жодні додаткові умови щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.


Нагадаємо,  між Євросоюзом і Україною можуть ратифікувати Угоду про асоціацію, яка включатиме пункт про відстрочку дії за певних умов.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?