Європарламент прийняв рішення щодо виходу Британії з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент прийняв рішення щодо виходу Британії з ЄС

Європарламент прийняв рішення щодо виходу Британії з ЄС

Депутати Європейського парламенту переважною більшістю голосів підтримали резолюцію, в якій детально описані умови переговорів про вихід Великої Британії з ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Європарламенту.
Ухвалення резолюції підтримали 516 депутатів, 133 виступили проти, ще 50 утрималися.
У документі перераховані ключові положення, які визначають тональність майбутніх переговорів по Brexit, що повинні початися найближчим часом між Лондоном і Брюсселем.
Читайте також: В ихід Британії з ЄС: стало відомо про жорсткий сценарій
Резолюція наполягає, що перехідний період для Великобританії після 2019 року повинен тривати не довше трьох років.
Євродепутати наполягають, що Британія залишається членом ЄС до офіційного виходу і зберігає свої права і зобов'язання, в тому числі фінансові, які можуть вийти за рамки перехідного періоду.
Крім того, в резолюції наголошується, що Великобританія не зможе зберегти доступ до спільного ринку на колишніх умовах без дотримання вимоги чотирьох свобод - вільного пересування товарів, капіталів, послуг і людей.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Європейської Ради Дональд Туск представив проект плану переговорів по Brexit, припускаючи, що торгові переговори з Британією можуть початися відразу після "достатнього прогресу" угоди про вихід країни з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?