Європарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Європарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС
Джерело:  online.ua

Європейський парламент проголосував «за» резолюцію, в якій закликав інституції Європейського союзу працювати над тим, щоб надати Україні статусу кандидата в ЄС, визнавши таким чином європейську перспективу України.

Джерело: Інтерфакс

Європарламент закликав ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата

Відповідний документ під назвою «Російська агресія проти України» було проголосовано 1 березня у рамках позачергового засідання ЄП, скликаного через російську агресію проти України.

Проголосувало 676, з них "За" - 637, "проти" - 13, утрималося - 26.

ЄП засудив незаконну, неспровоковану та необґрунтовану військову агресію РФ проти України та вторгнення до неї, а також причетність до цієї агресії Білорусі.

ЄП вимагає, щоб Російська Федерація негайно припинила всю військову діяльність в Україні, беззастережно вивела всі військові та воєнізовані формування та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України та повністю поважала територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України у її міжнародно визнаних межах, - заявили у Європарламенті.

Крім того, Європарламент закликав ЄС та його держави-члени підготувати багатомільярдний план допомоги та відновлення для України, щоб підтримати українську економіку та відновити її зруйновану інфраструктуру.

(ЄП) наголошує, що Російська Федерація несе відповідальність за руйнування української інфраструктури, у тому числі цивільних та житлових будівель, а також значні економічні збитки і буде зобов'язана відшкодувати збитки, заподіяні її агресивними діями, - сказано в документі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?