Європейському політику заборонили в'їзд в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Європейському політику заборонили в'їзд в Україну

Європейському політику заборонили в'їзд в Україну

СБУ заборонила в'їзд до України мерові польського міста Перемишль Роберту Хомі "в інтересах забезпечення безпеки нашої держави".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду", яка цитує прес-секретаря СБУ Олену Гітлянська.
За словами представника відомства, така заборона була видана ще влітку минулого року терміном на 5 років.
17 січня, інформацію про заборону поширив польський ресурс Zycie Podkarpackie.
Згідно з даними видання, мер Перемишля Роберт Хома не зміг 17 січня перетнути польсько-український кордон, коли їхав в нашу країну на запрошення української сторони.
"Пояснення на кордоні тривали півгодини. Потім я отримав офіційний документ українською мовою, виданий СБУ, що мені заборонено в'їзд на територію України. Пояснення дуже небагатослівні, прикордонники посилаються на якісь скупі рекомендації, видані" центром", - цитує видання Роберта Хому .
Нагадаємо,  в польському місті Перемишль 10 грудня учасники радикальної акції "Марш орлят перемишльських і львівських", який відбувся в тому числі під патронатом мера Перемишля, кричали "Смерть українцям". Заборона на в'їзд може бути пов'язана саме з цим інцидентом.
Як повідомляв ONLINE.UA,  СБУ заборонила в'їзд в Україну російському артисту Горозію Льовану Емзаровичу, більш відомому як репер L'one, терміном на три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?