Європі не потрібні порадники: Олланд різко осадив Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Європі не потрібні порадники: Олланд різко осадив Трампа

Європі не потрібні порадники: Олланд різко осадив Трампа
Джерело:  online.ua

Президент Франції  Франсуа Олланд  у відповідь на критику обраного президента США Дональда Трампа про Євросоюз і НАТО зробив ряд різких заяв.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.com.


"Європа не потребує порад сторонніх, які вказують, що їй слід робити", - заявив Олланд, маючи на увазі Трампа.


При цьому видання відзначає, що імені Трампа президент Франції не згадав.


Читайте також:  Трамп повинен зробити три кроки, після яких Путін все зрозуміє - західні ЗМІ


За словами Олланда, ЄС готовий до продовження трансатлантичного співробітництва, але тільки "на базі власних інтересів і цінностей" Євросоюзу.


Говорячи про Північноатлантичний Альянс, Олланд зазначив, що НАТО можна буде оголосити "застарілим лише тоді, коли такими стануть загрози".


Читайте також:  Порошенко обговорив з Меркель і Олландом три важливих теми


Раніше в інтерв'ю виданням Bild і The Times Трамп назвав НАТО "застарілою" організацією, а також позитивно оцінив Brexit і передрік вихід зі складу ЄС інших країн слідом за Великобританією.


Як повідомляв ONLINE.UA,  також в інтерв'ю The Times обраний президент США Дональд Трамп назвав військове втручання Росії в Сирії "дуже поганою річчю", що призвела до "страшної гуманітарної ситуації".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?