Європі спрогнозували нові терористичні атаки: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Європі спрогнозували нові терористичні атаки: опубліковано відео

Європі спрогнозували нові терористичні атаки: опубліковано відео
Джерело:  online.ua


Український журналіст і блогер Олександр Міхельсон вважає, що

в країнах Європи відбуватиметься все більше терактів

.


Про це він пише в блозі на ONLINE.UA.


Міхельсон зазначає, що теракти в ісламських країнах відрізняються від ударів в Європі, оскільки мало потрапляють у фокус уваги світових ЗМІ.


"У 2014 році найбільші, масові, криваві теракти були здійснені в арабських країнах, або, щонайменше, в ісламських. Так само було в 2015 році, так триває і зараз. Але 500, 600, 800 жертв одного єдиного теракту таких терористичних організацій, як Ісламська держава або Боко Харам, не справляють такого враження на світ, як 1,2,3, 10, 50 жертв терактів в Європі або в США. Абсолютно очевидно, чому це відбувається. По-перше, теракти в благополучних країнах набагато сильніше вражають нашу уяву, тому що ми якраз від благополучних країн очікуємо безпеки. Внутрішньо ми розуміємо, що там не може бути якихось масових вибухів, масових проблем. І друге - тому що, якщо десь в Афганістані або в Іраку, або в Лівії, або, тим більше, в Нігерії, гинуть сотні і тисячі людей, це мало потрапляє у фокус уваги світових ЗМІ, оскільки вони зосереджені, в першу чергу, на тих місцях, де вони самі існують. Теракт в Брюсселі - це, знаєте, зовсім не те ж саме, що теракт в Карачі (Пакистан) або в Ісламабаді. Це зовсім інша справа з точки зору світової спільноти, а також ті ж самі люди в Ісламабаді або в Карачі сприймають це зовсім інакше", - каже журналіст.


За його словами, в Європі варто очікувати нових ударів.


"Ця проблема свідчить про те, що все більше ударів завдаватиметься по західному світові, все більше буде таких ударів, які ми зараз бачили, на жаль, в Брюсселі, який є не просто столицею Бельгії, а столицею Європи, де, зокрема, розташована штаб-квартира НАТО", - сказав Міхельсон.



Більше  читайте в блозі: Ключ к стратегии исламских террористов в Европе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?