Євросоюз б'є на сполох через нові рішення команди Зеленського - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз б'є на сполох через нові рішення команди Зеленського - перші подробиці

Євросоюз б'є на сполох через нові рішення команди Зеленського - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Офіційні представники Європейської комісії, які уважно слідкують за розвитком політичної ситуації в нашій країні, висловили стурбованість тим, що останнім часом в Україні призначення на найважливіші урядові посади відбуваються без конкурсу. З такою заявою першими витупили експерти політичного діалогу "Україна - ЄС". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів.

Наголошується, що діалог відбувся за участю представників Єврокомісії, програми підтримки вдосконалення управління і менеджменту ОЕСР SIGMA та Офісу реформ Кабінету Міністрів України.

"Представники Європейської Комісії висловили стурбованість зупинкою конкурсних процедур під час призначення на посади державної служби та введенням особливих умов відбору під час карантину", - кажуть в уряді.

Експерти ЄС висловили надію, що практика призначень на державні посади без конкурсу матиме тимчасовий характер.

Варто звернути увагу на те, що декілька днів тому уряд без конкурсу призначив Геннадія Плиса на посаду голови Аудиторської служби. А Олексій Любченко був призначений новим головою Державної податкової служби. Перед цим Кабінет Міністрів звільнив голову Податкової служби Сергія Верланова і голову Митної служби Максима Нефьодова, яких призначили за результатами конкурсу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, члени Великої сімки, а також влада ЄС терміново звернулися до команди українського лідера Володимира Зеленського та інших впливових політиків. Вони заявили, що якщо парламент ухвалить законодавство, яке порушить незалежність антикорупційних органів, то Україна може втратити міжнародну підтримку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?