Євросоюз хоче послабити санкції проти оточення Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз хоче послабити санкції проти оточення Януковича

Євросоюз хоче послабити санкції проти оточення Януковича
Джерело:  online.ua

Євросоюз вирішив скоротити список санкцій проти оточення президента-втікача Віктора Януковича. Рік тому Брюссель скасував санкції проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова і екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького, а тепер з списку санкцій хочуть виключити колишніх прем'єр-міністра Сергія Арбузова і міністра освіти Дмитра Табачника. Таким чином, в чорному списку залишаться вісім осіб, включаючи самого Януковича і його сина Олександра. Відповідне рішення планують затвердити вже на цьому тижні, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Санкції проти Януковича і його оточення будуть продовжені на рік до 5 березня. Зі списку, як очікується, будуть виключені Сергій Арбузов і Дмитро Табачник", - повідомило джерело в делегації однієї з європейських країн в Раді ЄС.

Як відомо, 5 березня 2014 року Євросоюз ввів персональні санкції щодо 18 громадян України, включно з Януковичем, двома його синами, колишнім прем'єр-міністром України Миколиою Азаровим та наближених до них осіб. Санкції спочатку були введені на один рік і передбачали заборону на в'їзд на територію ЄС і заморожування банківських активів. Щорічно офіційний Брюссель продовжує строк дії цього санкційного пакета, але з минулого року почав його поступово послаблювати. Наприклад, з Азарова зняли санкції, так як суд ЄС назвав їх незаконними і постановив скасувати їх, а Раду Європи зобов'язав сплатити витрати суду, який прийняв рішення на користь Азарова.

На сьогоднішній день під санкціями ЄС залишаються: Віктор і Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор і Артем Пшонка, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов та Олександр Клименко. Санкції щодо них діють до 6 березня 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз введе нові персональні санкції проти режиму Путіна. Список імен поки не розголошується, але відомо, що під санкції потраплять керівники силових структур РФ - голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, директор Росгвардіі Віктор Золотов, директор ФСВП Олександр Калашников і генеральний прокурор РФ Ігор Краснов, які причетні до незаконного арешту і тюремного ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?