Євросоюз миттєво відреагував на неочікуваний крок України
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз миттєво відреагував на неочікуваний крок України

Євросоюз миттєво відреагував на неочікуваний крок України
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу оперативно відреагувала на новий резонансний конфлікт, який спалахнув між Україною та Угорщиною, після того, як офіційний Київ поскаржився, що Будапешт втручається у місцеві вибори в Україні. Як відомо, українська влада зразу ж заборонила в’їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих в країні місцевих виборах. Після цього речник Єврокомісії Петер Стано офіційно повідомив, що позиція Європейського союзу щодо співпраці з Україною жодним чином не змінюється через дипломатичну суперечку між Києвом і Будапештом. З такою гучною заявою він виступив під час брифінгу у Брюсселі, передає ONLINE.UA.

"Це питання двосторонніх відносин між двома країнами і єдине що ЄС може зробити, це закликати всі сторони вирішити питання на основі добрих сусідських відносин", — підкреслив європейський політик.

Окрім того, він нагадав, що Євросоюз нещодавно вкотре підтримав європейські прагнення України.

"Україна важливий партнер, ми маємо найамбітнішу угоду про асоціацію і ми продовжуємо співпрацю, щоб наблизити Україну до ЄС якомога ближче. У політиці ЄС щодо України немає жодних змін", - зазначив Петер Стано.

У політика поцікавилися, що робитиме Євросоюз, якщо офіційний Будапешт блокуватиме рішення щодо України, які потребують одностайного рішення, він сказав:

"ЄС продовжує співпрацю з Україною, базуючись на визначеному переліку критеріїв і очікувань і я не буду спекулювати, чи може це змінитися", — заявив представник ЄС.

Варто звернути увагу на те, що 26 жовтня Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих в країні місцевих виборах. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав рішення "жалюгідним і нісенітницею".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що всеукраїнська громадська організація Комітет виборців України публічно розкритикувала ідею українського лідера Володимира Зеленського. В КВУ заявили, що опитування, ініційоване главою держави у день виборів, 25 жовтня, "реально провалилося".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?