Євросоюз може поповнитися ще однією країною
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз може поповнитися ще однією країною

Євросоюз може поповнитися ще однією країною
Джерело:  Politico

В Ісландії під час переговорів про формування нового уряду одним з головних пунктів стало питання про проведення референдуму про членство цієї країни в Євросоюзі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.
Переговори ведуть правоцентристська Партія незалежності, яка належить до євро-скептикам, а також ліберальна Партія реформ і партія "Світле майбутнє".
Як заявив лідер "Світлого майбутнього" Оттарр Проппе, питання про референдум став важливим фактором цих переговорів.


Читайте також: Гройсман розповів, коли Україна буде членом ЄС: опубліковано відео

Ісландія подала заявку на членство в ЄС у 2009 році, коли при владі перебували ліві політсили, однак відкликала її в 2015 році. Рішення про відкликання заявки супроводжувалося масовими протестами.


Варто відзначити, що Ісландія входить в Шенгенську зону і європейську економічну спільноту і навіть якщо новий уряд проведе референдум, на якому буде підтримано вступ до ЄС, Ісландія зможе стати членом Євросоюзу не раніше 2022 року.


Як повідомляв ONLINE.UA, після  референдуму про вихід Великобританії з ЄС уряд Шотландії висловив свою незгоду і зробив гучну заяву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?