Євросоюз надасть Україні важку зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз надасть Україні важку зброю

Євросоюз надасть Україні важку зброю
Джерело:  online.ua

21 квітня очільник Європейської Ради Шарль Мішель офіційно повідомив, що Євросоюз погодився закупати важку зброю для безоплатної передачі Україні.

Джерело: "Європейська правда"

Євросоюз погодився закупати важку зброю для України

За словами Мішеля, згоди офіційного Брюсселю на постачання зброї для України вдалося досягти ще у лютому.

"Я чудово пам’ятаю, як за два дні після початку війни президент Зеленський зателефонував мені і попросив координувати надання Україні зброї. Для ЄС це було дуже складне рішення, ми такого ще не робили. Але ми впоралися за кілька годин! За два місяці відтоді ми вже виділили (для безповоротних закупівель на потреби ЗСУ) 1,5 млрд євро через інструмент European Peace facility. І це – на додаток до підтримки від багатьох країн членів ЄС, що надходить на двосторонньому рівні. Та цієї допомоги недостатньо, ми маємо та будемо робити ще більше, - наголошує очільник Євроради.

Як стверджує Шарль Мішель, влада ЄС нарешті усвідомила, що потрібно постачати важку зброю для України, однак ці закупівлі не будуть анонсуватися.

Нам потрібно постачати вам важку зброю. Про це не буде дуже багато новин, через міркування безпеки. Але ми дотримуємося своїх зобов’язань поставити вам цю зброю. Це – перше. Це дуже важливо і дуже терміново, - додав європейський політик.

Він також запевнив, що Україна точно переможе у війні з РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?