Євросоюз надав Україні масштабну фінансову допомогу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз надав Україні масштабну фінансову допомогу

Євросоюз надав Україні масштабну фінансову допомогу
Джерело:  online.ua

9 грудня офіційно стало відомо, що Європейська комісія нарешті перерахувала Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги. Варто звернути увагу на те, що це перший транш кредиту у розмірі 1,2 млрд євро. За словами представників Європейського Союзу, ці кошти повинні сприяти збереженню макрофінансової стабільності та допомогти подолати соціально-економічні наслідки пандемії коронавірусу нашій країні та її громадянам. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ЄК.

"Цей перший транш екстреної макрофінансової допомоги підтверджує солідарність ЄС з Україною та продовжує нашу тривалу тісну співпрацю. Висловлюю щирі побажання уряду України на 2021 рік у тому, щоби впроваджувати програму реформ, покращувати стандарти життя, продовжувати боротьбу з корупцією та наближати Україну ближче до ЄС", — виступив з окремою заявою виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Варто звернути увагу на те, що виплату ЄС здійснив після домовленості згідно з меморандумом про взаєморозуміння, який підписали декілька місяців тому, та його ратифікацією в середині вересня, а також у зв’язку з рішенням офіційного Києва продовжувати співпрацю за програмою МВФ й проводити політику за програмою, погодженою з Євросоюзом.

"З огляду на екстрений характер цієї підтримки, перший транш не прив’язаний до виконання якихось політичних умов. Виділення другого траншу залежатиме від виконання восьми умов, прописаних у Меморандумі про взаєморозуміння. Це заходи у сфері управління публічними фінансами, боротьби з корупцією, покращення бізнес-клімату та управління державними підприємствами. Єврокомісія тісно співпрацює з українською владою задля вчасної імплементації погодженої програми", — йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що Україна та Євросоюз ще 23 липня офіційно схвалили домовленість про макрофінансову допомогу — кредит на суму 1,2 млрд євро. Половину коштів ЄС вирішив перерахувати відразу, а от для отримання наступних 600 млн українська влада повинна провести низку реформ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні розповіли, про що ще вдалося домовитися з Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?