Євросоюз нарешті вирішив покарати Путіна за отруєння Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз нарешті вирішив покарати Путіна за отруєння Навального

Євросоюз нарешті вирішив покарати Путіна за отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Після того, як влада Європейського Союзу продовжили ще на рік санкції проти Росії через застосування хімічної зброї, які були введені, зокрема, через напад за участю команди глави Кремля Володимира Путіна на Сергія Скрипаля та його доньку в Солсбері, посли ЄС затвердили нові персональні санкції проти режиму Путіна у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Остаточне рішення з цього питання було прийнято в середу, 14 жовтня. Нові обмеження будуть діяти відносно шести росіян та однієї компанії. Офіційне рішення про новий санкційний удар по Росії буде опубліковано в журналі ЄС завтра, 15 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення журналіста Рікарда Джозвяка.

"Посли ЄС дали зелене світло санкціям проти 6 осіб і 1 компанії, відповідальних за отруєння Олексія Навального. Рішення повинно бути опубліковано в Офіційному журналі ЄС завтра", - написав кореспондент в соцмережі.

Як відомо, глави МЗС ЄС домовилися ввести санкції через отруєння Навального ще 12 жовтня. Обмежувальні заходи будуть поширюватися на тих, хто причетний до розробки, зберігання і розповсюдження нервово-паралітичного речовини "Новачок". По попередніми даними в персональний список санкцій потраплять співробітники адміністрації російського президента, спецслужб і Державного науково-дослідного інституту органічної хімії, в якому міг бути винайдений "Новачок". Їх активи в ЄС заморозять і заборонять в'їзд до країн Європи.

Важливо відзначити, що команда російського президента Володимира Путіна традиційно відреагувала на нові санкції ЄС. У Москві категорично спростовують причетність до отруєння Навального і загрожують дзеркально відповісти Брюсселю.

Нагадаємо, 6 жовтня технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) офіційно повідомив міжнародній спільноті, що Олексія Навального дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Також в ОЗХЗ звернули увагу на те, що проти відомого опозиціонера застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, проте все-таки вважається хімічною зброєю. На цей висновок відразу ж відреагувала команда лідерки ФРН Ангели Меркель. Вже 7 жовтня голова МЗС Німеччини Гайко Маас почав погрожувати російській владі новими санкціями, якщо Кремль так і не вирішиться пояснити, що насправді сталося з Олексієм Навальним і хто його отруїв. Офіційний Берлін тоді підкреслював, що у Путіна залишився останній шанс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна завдала удару у відповідь Меркель через отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?