Євросоюз озвучив Україні нову неочікувану претензію
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз озвучив Україні нову неочікувану претензію

Євросоюз озвучив Україні нову неочікувану претензію

Влада Євросоюзу повідомила про нове порушення угод Україною, яке стосується торгівлі. Це зазначається у матеріалі "Європейської правди", передає ONLINE.UA.

"Ще один торговельний бар’єр – це брак відшкодування ПДВ для експортерів соєвих бобів та насіння ріпаку, і це досі не вирішене", – вказано у щорічному звіті про виконання Угоди про асоціацію.

За словами експертів, згадана проблема додалася до проблеми лісу-кругляка, і на данному питанні Євросоюз зупинився детальніше, наголосивши, що пропонував офіційному Києву прийнятні, за словами європейських чиновників, шляхи виходу з кризи – "конкретні пропозиції, що стосуються збереження лісів", однак Київ не відгукнувся на ці пропозиції.

Окрім того, ЄС розкритикував дії України у сфері захисту інтелектуальної власності, де Брюссель констатує "обмежений прогрес".

"Багато законопроєктів, представлених урядом як частина пакету реформ у сфері інтелектуальної власності, містять проблематичні положення, які уряд повинен переглянути", – йдеться у звіті.

Як повідомляв ONLINE.UA, польський депутат Європарламенту нещодавно  припустив, що говорити про євроінтеграцію України  наразі не досить доречно. Він пояснив це необхідністю певних умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?