Євросоюз підготував українцям приємний сюрприз до Великодня
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз підготував українцям приємний сюрприз до Великодня

Євросоюз підготував українцям приємний сюрприз до Великодня
Джерело:  online.ua

Влада ЄС не припиняє думати про майбутнє українців та шукати шляхи для поліпшення якості життя громадян нашої країни. Так, Європейська комісія заявила про виділення Україні 13 млн євро для жителів, потерпілих внаслідок конфлікту на Донбасі. За словами політиків ЄС, ці кошти повинні допомогти ефективно боротися з пандемією коронавірусу. Дану інформацію вже офіційно підтвердила пресслужба Єврокомісії, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ЄК.

"У той час як конфлікт на Сході України триває вже сім років, Європейська комісія оголошує сьогодні про виділення 13 млн євро для підтримки найбільш вразливих людей, що потерпіли від триваючих воєнних дій", - сказано в офіційному повідомленні.

Окрім того, зазначається, що гуманітарні проєкти, які фінансує ЄС, також допоможуть боротися зі спалахом коронавірусу. Євросоюз вкотре нагадав, що повністю солідарний із людьми на Сході України.

"Допомога ЄС дозволяє вразливим людям, які виснажені шестирічним конфліктом, отримати базові послуги, зокрема у сфері охорони здоров'я і водопостачання", - наголосив європейський комісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

За попередніми даними, за кошти від ЄС мають намір відремонтувати будівлі, які були зруйновані в результаті обстрілів проросійських сил, зокрема школи та медичні установи, і забезпечити основні потреби, такі як освіту і воду. Варто також звернути увагу на те, що вся гуманітарна допомога Євросоюзу спрямовується через агенції ООН, громадські організації та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Нагадаємо, що влада ЄС вирішила виділити понад 15 млрд євро на допомогу країнам-партнерам у зв’язку з пандемією коронавірусу, із них 190 млн євро отримають українці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейському парламенту запропонують направити на тимчасово непідконтрольну українській владі частину Донбасу миротворчу місію під керівництвом Євросоюзу. Всі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?