Євросоюз публічно принизив Путіна та усю російську владу
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз публічно принизив Путіна та усю російську владу

Євросоюз публічно принизив Путіна та усю російську владу
Джерело:  online.ua

Влада Європейського знайшла новий спосіб публічно принизити команду президента РФ Володимира Путіна на міжнародній арені. Так, ЄС вніс в чорний список російську та китайську вакцину від коронавірусу. В Євросоюзі звернули увагу на те, що скандальні вакцини від COVID-19, які розробили в Росії та Китаї, ніколи не будуть використовуватися на території європейського блоку. Окрім того, наголошується, що угоди про постачання будуть укладати тільки з країнами, які готові виробляти препарат на території ЄС. Представник Єврокомісії Ерік Мамер також зауважив, що вакцини, розроблені в інших країнах, можуть потрапити на європейський ринок лише за умови проходження ретельної процедури сертифікації, передає ONLINE.UA.

За словами представниці Єврокомісії Вівіан Лунела (Vivian Loonela), влада ЄС вже встигла домовитися про попереднє замовлення вакцин з шістьма західними фармкомпаніями, які завершують клінічні випробування і готуються до виходу на ринок. Вже досягнуто домовленостей з AstraZeneca, Sanofi-GSK і Johnson & Johnson, ще з трьома розробниками – CureVac, Moderna і BioNTech і Pfizer, – контракти будуть укладені найближчим часом.

"Передбачається, що ці компанії поставлять в Євросоюз близько 1,2 мільярда доз препаратів, причому найбільшим постачальником буде AstraZeneca, з якою укладено контракт на 400 мільйонів доз. Договір набрав чинності ще 27 серпня, ЄК оплатила по ньому 336 мільйонів євро", — йдеться в повідомленні.

На переконання чиновників, реальні обсяги вакцин можуть виявитися меншими, адже не всі препарати зможуть продемонструвати бажану ефективність – не менше 70%. За їхніми словами, якщо хоча б один з препаратів виправдає очікування до кінця цього року, промислове постачання вакцин на рівні 20 мільйонів доз на місяць можуть початися вже у квітні.

Що важливо розуміти, ЄС ніколи не розглядав можливість придбання російської вакцини "Супутник V" через сумніви в її безпечності. Заява офіційної Москви про реєстрацію препарату після I / II фази клінічних випробувань спровокувала гучний скандал на міжнародній арені.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Ангела Меркель озвучила тривожне попередження  німцям через пандемію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?