Євросоюз раптово змінив позицію щодо Росії - важливі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз раптово змінив позицію щодо Росії - важливі подробиці

Євросоюз раптово змінив позицію щодо Росії - важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Поки влада Німеччини і Євросоюзу не вирішуються нанести удар по російському президенту Володимиру Путіну у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою типу "Новачок", за яким може стояти Кремль. При цьому в Берліні вже заговорили про ймовірність відмови від газопроводу "Північний потік-2", якщо Кремль не доведе свою непричетність до ситуації з Навальним. В Євросоюзі, де раніше захищали російський газопровід від американських санкцій, раптово змінили свою позицію - Брюссель відмовився вирішувати долю "Північного потоку 2", поклавши відповідальність за нього на Німеччину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

"Північний потік - 2" не є європейським проектом. Я повинен сказати, що Європейська комісія ніколи не демонструвала сильного ентузіазму з приводу російського газопроводу", - заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, додавши, що долю проекту "вирішувати німцям".

Важливо додати, що в уряді Німеччини досі пропонували не пов'язувати між собою справу Навального і будівництво газопроводу, і лише після того як військові токсикологи ФРН повідомили, що Навальний був отруєний речовиною групи "Новачок", позиція Берліна стала жорсткішою. Глава МЗС ФРН Гайко Маас вже визнав, що загроза зупинити проєкт існує, а канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтвердила його слова.

Нагадаємо, 2 вересня німецькі власті заявили, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому що намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Німеччині є шість способів зупинити Північний потік-2. При чому зробити це Берлін може не своїми руками, а за допомогою ЄС і США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?