Євросоюз розкритикував Ердогана через конфлікт з Грецією
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз розкритикував Ердогана через конфлікт з Грецією

Євросоюз розкритикував Ердогана через конфлікт з Грецією
Джерело:  online.ua

Офіційний Брюссель закликає турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана припинити агресивну риторику на адресу Греції. З такою заявою виступив речник Європейської служби зовнішніх дій.

Джерело: "Європейська правда"

ЄС дорікнув Ердогану через конфлікт з Грецією

Погрози та агресивна риторика неприйнятні та мають припинитися. Участь у змістовному та щирому діалозі потрібна для розрядки напруженості, сприяння взаєморозумінню та розвитку добросусідських відносин, - виступила із заявою влада Європейського союзу.

Офіційний Брюссель звертає увагу на те, що агресивні висловлювання політичного керівництва Анкари на адресу Греції викликають серйозне занепокоєння в Євросоюзу і повністю суперечать зусиллям щодо деескалації у Східному Середземномор'ї, передбачених у висновках Європейської ради від березня та червня 2021 року та червня 2022 року.

ЄС знову заявляє про свої очікування від Туреччини, що вона серйозно працюватиме над стійкою деескалацією напруженості в інтересах регіональної стабільності у Східному Середземномор'ї та повністю поважатиме суверенітет та територіальну цілісність усіх держав-членів Євросоюзу, - сказано в заяві.

Як уже згадувалося раніше, 4 вересня Реджеп Таїп Ердоган закликав Грецію не "заходити надто далеко" на тлі загострення напруженості через територіальні суперечки між двома союзниками щодо НАТО.

Ба більше, протягом останніх тижнів команда турецького лідера звинувачувала Афіни в кількох інцидентах, пов'язаних із дією її авіації в регіоні Середземного моря.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?