Євросоюз розкритикував виборчу кампанію в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз розкритикував виборчу кампанію в Туреччині

Євросоюз розкритикував виборчу кампанію в Туреччині
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу заявила, що загальні і президентські вибори в Туреччині підтвердили сильну прихильність турецького народу до демократичних процесів, однак виборча кампанія в країні пройшла з порушеннями.

Про це йдеться у спільній заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні і єврокомісара з питань політики розширення Йоганнеса Гана, передає  ONLINE.UA.

Вказано, що ЄС готовий до співпраці з переобраним президентом Туреччини Реджепом ТаЇпом Ердоганом і новим турецьким парламентом, незважаючи на недоліки у виборчій кампанії.

"Місія зі спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ зафіксувала, що у виборців був справжній вибір, але умови проведення агітації не були рівні. Крім того, обмежена правова основа та повноваження, надані в рамках поточного надзвичайного стану, обмежують свободу зібрань і висловлення, в тому числі в засобах масової інформації", - сказано в заяві.

Влада ЄС наголосила, що готова працювати з президентом і парламентом, щоб обговорити разом багато загальних проблем, оскільки вибори ініціюють набуття чинності нової президентської системи, яка має далекосяжні наслідки для турецької демократії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ЦВК Туреччини заявила про перемогу чинного президента країни Реджепа Таїпа Ердогана на дострокових виборах президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?