Євросоюз розповів, як ліквідувати одну з найбільших проблем України
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз розповів, як ліквідувати одну з найбільших проблем України

Євросоюз розповів, як ліквідувати одну з найбільших проблем України

Влада Європейського Союзу озвучила слушну пораду команді українського лідера Володимира Зеленського. В Європейській комісії звернули увагу на те, що офіційний Київ може вирішити "конституційну дилему", спричинену рішенням Конституційного суду, якщо зможе оперативно перезавантажити судову систему. З такою гучною заявою виступила заступниця генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Єврокомісії Катарина Матернова під час онлайн-форуму коаліції "Реанімаційний пакет реформ "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

Матернова звернула увагу на те, що наразі в нашій країні спостерігається "конституційна дилема", оскільки позбавили повноважень один із ключових суб’єктів антикорупційної інфраструктури – Національне агентство з питань запобігання корупції. Впливова політикиня наголосила, що агентство вдалося створити завдяки співпраці офіційного Києва з міжнародними партнерами і за участі представників громадянського суспільства. Як стверджує Материнова, поки ніхто не знайшов легкої відповіді, однак потрібно спробувати знайти шлях врегулювання ситуації.

"Я вважаю, що можна знайти вихід через перезапуск судової реформи, яка враховуватиме різні її елементи", - поділилася своєю думкою з цього приводу представниця Європейської комісії.

Окрім того, вона наголосила, що міжнародна спільнота зацікавлена в наданні допомоги нашій країні.

Як уже згадувалося раніше, Євросоюз плекає надію, що український парламент швидко знайде "розумний вихід" з кризи, що була спровокована скандальним рішення Конституційного суду, і підтримає пропозицію глави держави Володимира Зеленського не обмежуватися питанням КСУ.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Комітет Європейського парламенту із закордонних справ розкритикував офіційний Київ за недостатні зусилля із реформування судової влади та кволу боротьбу з олігархами.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно між суддями КСУ та представниками НАЗК спалахнув новий резонансний конфлікт через який сторони обмінялися новими гучними звинуваченнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?