Євросоюз ухвалив резонансне рішення щодо людей Януковича
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз ухвалив резонансне рішення щодо людей Януковича

Євросоюз ухвалив резонансне рішення щодо людей Януковича
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу неочікувано для всіх вирішила скасувати санкцій проти колишнього прем'єра України Миколи Азарова та ексміністра енергетики Едуарда Ставицького, які були членами команди скандального президента-втікача Віктора Януковича. Про це розповів журналіст Рікард Джозвяк у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Окрім того, за його словами, посли Євросоюзу вирішили продовжити на рік заморожування активів президента-втікача Віктора Януковича та восьми інших осіб та на пів року - активів його сина Олександра. Цю інформацію також підтвердив Джозвяк у своєму Twitter.

Згідно з останніми даними, Євросоюз вирішив продовжити на 6 місяців заборону на візи та заморожування активів стосовно 175 росіян та сепаратистів, а також обмеження щодо 44 суб'єктів господарювання за порушення територіальної цілісності України. Варто звернути увагу на те, що дані рішення повинні офіційно затвердити міністри закордонних справ ЄС 12 березня.

Як відомо, останнього разу ЄС продовжував санкції проти колишнього президента-втікача та його поплічників рік тому. В опублікованому рішенні, окрім Віктора Януковича, містилися прізвища 11 його соратників. Санкції чинні до 6 березня 2020 року.

Варто зазначити, що минулого року ЄС виключив із санкційного списку ексглаву Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. Ще раніше зняв обмеження з колишнього міністра юстиції Олена Лукаш та нардепа Сергія Клюєва, ексрегіонала Юрія Іванющенка та Віктора Януковича-молодшого.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Янукович несподівано надіслав листа Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?