Євросоюз висунув нову вимогу Путіну щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз висунув нову вимогу Путіну щодо Криму

Євросоюз висунув нову вимогу Путіну щодо Криму
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу 26 лютого публічно звернулася до очільника Кремля Володимира Путіна та нагадала йому про те, що Росію повинна дотримуватися міжнародного гуманітарного права і стандартів у сфері прав людини. Саме тому Євросоюз вимагає у офіційної Москви допустити на територію анексованого Криму регіональні і міжнародні механізми моніторингу прав людини. З такою гучною заявою виступив глава Міністерства закордонних справ ФРН Гайко Маас, який наразі керує Комітетом міністрів Ради Європи. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт РЄ.

За словами німецького дипломата, комітет міністрів як і раніше стурбований тим, що ситуація з правами людини на Кримському півострові продовжує невпинно погіршуватися після незаконної анексії Росією.

"Беручи до уваги рішення Європейського суду з прав людини від 14 січня 2021 року щодо Криму, я закликаю Росію повністю дотримуватися міжнародного гуманітарного права і міжнародних стандартів у сфері прав людини, в тому числі шляхом надання безперешкодного доступу регіональним і міжнародним механізмам моніторингу прав людини, а також неурядовим правозахисним організаціям в Криму і Севастополі", - йдеться в заяві Гайко Мааса.

Очільник МЗС Німеччини наголосив, що як голова Комітету міністрів Ради Європи він підтверджує його беззастережну і непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Не можна також не згадати про те, що МЗС України 26 лютого, у День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, закликало усіх міжнародних гравців посилити політичний і санкційний тиск на команду очільника Кремля Володимира Путіна, щоб змусити її повернути Україні окупований півострів. Окрім того, цього ж дня Державний департамент США почав вимагати у Кремля негайно припинити окупацію Криму, агресію на Донбасі та звільнити усіх політичних бранців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  РФ стягнула до тимчасово окупованого Криму понад 30 тисяч військових, техніку та озброєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?