Євросоюз виступив з новою скандальною заявою щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз виступив з новою скандальною заявою щодо РФ

Джерело:  online.ua

Після гучного скандалу, який розгорівся нещодавно навколо РФ та ЄС, високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель виступив з новою неоднозначною заявою. Політик закликав міжнародну спільноту до підтримки України, однак також додав, що наразі також необхідна вибіркова співпраця з офіційною Москвою. Свою позицію він озвучив в ході вступного слова на щорічній конференції послів Німеччини, яка почне головувати в Раді безпеки ООН в червні та у Раді ЄС в липні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"На сході ми повинні обов'язково підтримувати Україну і зміцнювати зв'язки з усіма Східними партнерами. Але нам також потрібна відверта дискусія про те, як поводитися з Росією, яка відчуває себе сміливою, аби кидати виклик важливим загальним інтересам європейської безпеки", - заявив Жозеп Боррель.

На його переконання, ЄС необхідна "вибіркова взаємодія" з Росією щодо важливих для блоку питань.

"Це не суперечить тому, аби бути твердими. Нам потрібен розумний баланс між твердістю і санкціями проти Росії з обережною спробою взаємодії в окремих областях... Ми повинні пам'ятати про взаємозалежність у енергетичній сфері, про яку я не повинен нагадувати вам, у Німеччині. Нам потрібно купувати газ, а їм потрібно продавати. Тож інвестуймо у досягнення кращого розуміння серед нас, як ми можемо зміцнювати довіру, щоб разом рухатися вперед", - заявив політик.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Боррель називав відносини з РФ стратегічним викликом для ЄС та наголосив, що санкції проти Кремля зіграли важливу роль у запобіганні подальшій ескалації конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Роскосмосу Дмитро Рогозін заявив, що російська влада не бажає брати участь в гонці за освоєння Місяця, але і не дозволить його приватизувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?