Євросоюз запасається йодними таблетками і засобами ядерного захисту
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз запасається йодними таблетками і засобами ядерного захисту

Євросоюз запасається йодними таблетками і засобами ядерного захисту
Джерело:  online.ua

Війна в Україні змусила Брюссель прискорити плани щодо покращення реакції блоку на випадок ядерного інциденту.

Джерело: Financial Times

ЄС готується до можливої ядерної загрози

За словами представників ЄС, Брюссель прискорив плани, спрямовані на покращення реагування ЄС у сфері охорони здоров'я у разі ядерного інциденту після вторгнення Москви в Україну.

Європейська комісія прагне заохотити членів ЄС створювати запаси йодних таблеток, захисних костюмів та інших ліків. Вона також працює над способами боротьби з можливими хімічними та біологічними атаками після того, як США попередили, що Росія може застосувати таку зброю в Україні.

Комісія працює над тим, щоб підвищити готовність у сфері хімічних, біологічних, радіологічних, ядерних загроз загалом, і це ще було до війни в Україні, - розповів речник ЄК.

Цей крок зроблений після того, як президент Росії Володимир Путін привів свої сили ядерної зброї у стан підвищеної бойової готовності.

Раніше цього місяця в аптеках таких країн, як Бельгія, Болгарія та Чехія, закінчилися таблетки йоду після того, як російські війська обстріляли українську атомну електростанцію та пошкодили її. Атака викликала попередження про ризики, якщо радіоактивний витік пошириться по всьому континенту.

Такі витоки виділяють радіоактивний йод, який при вдиханні концентрується в щитовидній залозі і може призвести до раку. Таблетки йоду калію насичують залозу йодом, перешкоджаючи поглинанню радіоактивного матеріалу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?