Євросоюз затвердив нові персональні санкції проти режиму Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз затвердив нові персональні санкції проти режиму Путіна

Євросоюз затвердив нові персональні санкції проти режиму Путіна
Джерело:  online.ua

У понеділок, 22 лютого, відбулося засідання глав МЗС країн Євросоюзу, які узгодили нові персональні санкції проти режиму президента Росії Володимира Путіна. Список імен поки не розголошується, але відомо, що санкції готують щодо керівників силових структур РФ - голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна, директора Росгвардіі Віктора Золотова, директора ФСВП Олександра Калашникова і генерального прокурора РФ Ігоря Краснова. Нові санкції проти режиму Путіна стануть відповіддю на незаконний арешт і тюремне ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального та жорсткий розгін росіян на акціях протесту в його підтримку. Брюссель неодноразово закликав Путіна звільнити Навального і припинити затримання учасників протесту. Така ж вимога було і від ЄСПЛ. Але в Москві проігнорували всі заклики, давши зрозуміти, що ніякі міжнародні зобов'язання Кремль не збирається виконувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Міністри закордонних справ домовилися по персональним санкцій щодо держслужбовців Росії через Олексія Навального", - повідомило джерело про результати засідання глав МЗС країн ЄС.

Як відомо, Євросоюз має намір ввести нові персональні санкції проти режиму Путіна за новим механізмом за порушення прав людини, який був схвалений в 2020 році, але ще не застосовувався до жодної країни. Він передбачає заморожування активів та обмеження на поїздки.

Нагадаємо, 2 лютого суд у Москві засудив Навального до 3,5 років колонії загального режиму із зарахуванням часу, який він провів під домашнім арештом в 2014 році. Таким чином, за гратами опозиціонеру доведеться провести 2 роки і 8 місяців, а на свободу він вийде тільки в 2023 році. Як відомо, Навального затримали і заарештували відразу ж після повернення в Москву після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". До того, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давності. Суд вирішив, що він разом з братом Олегом переконали компанію Ів Роше укласти невигідну угоду. У ФСВП стверджують, що політик не виконував покладені на нього зобов'язання і ухилявся від контролю поки німецькі лікарі рятували йому життя після замаху на вбивство, за яким, імовірно, стоять співробітники ФСБ.

Після арешту Навального Росію охопили масштабні протести - сотні тисяч людей вийшли на вулиці з вимогою звільнити опозиціонера. В ході акцій по всій Росії затримали десятки тисяч людей - це справжній антирекорд в історії, оскільки в Росії такого не було ніколи. Затримання супроводжувалися побиттям протестувальників, силовики застосовували палиці і били людей ногами. Люди ж скандували: "Це наша земля", "Ми тут влада", "Відпускай!", "Путін-злодій", "Путіна у відставку", "Ми не боїмося. Раз. Два. Три, Путін йди", "Поверни палац народу". На протести люди також принесли йоржики, труси, плакати з написом" Ми живемо на складі бруду ", які стали символами недавнього розслідування Навального про палац Путіна в Геленджику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд Москви затвердив новий тюремний термін Навальному- вирок опозиціонеру скоротили на 1,5 місяці, які політик перебував під домашнім арештом з грудня 2014 року по лютий 2015 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?