Євросоюз збирається на важливе засідання по Україні - що будуть обговорювати
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз збирається на важливе засідання по Україні - що будуть обговорювати

Євросоюз збирається на важливе засідання по Україні - що будуть обговорювати
Джерело:  online.ua

У вівторок, 28 січня, в Брюсселі відбудеться важливе засідання Ради асоціації Україна - ЄС. Обговорювати будуть агресію Росії проти України на Донбасі, окупацію Криму та Мінські угоди. Кабмін вже визначився зі складом делеагіціі і оприлюднив список тем, які обговорюватимуть на засіданні, передає ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Порядок денний передбачає обговорення ситуації безпеки на сході України в контексті протидії російській агресії і імплементації Мінських домовленостей, а також стану справ у тимчасово окупованому Криму", - йдеться в повідомленні пресслужби Кабміну.

Там же зазначено, що делегацію уряду України на засіданні очолюватиме прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Делегацію ЄС - Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель. Також від України в засіданні візьмуть участь віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, глава МЗС Вадим Пристайко, міністр інфраструктури України Владислав Криклій, міністр освіти і науки Ганна Новосад, глава Мінфіну Оксана Маркарова та інші.

Крім Донбасу і Криму, на засіданні Ради асоціації Україна - ЄС піднімуть тему по імплементації Угоди про асоціацію та обговорять стан двосторонньої торгівлі, шляхи поглиблення економічного та галузевого співробітництва України з ЄС, співпрацю у сфері юстиції, свободи та безпеки. За підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС о 18:15 (за місцевим часом) відбудеться спільна прес-конференція Олексія Гончарука і Жозепа Борреля.

Нагадаємо, раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в 2020 році Київ може переглянути окремі пункти Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Глава фракції зазначив, що це його особиста думка і ні про яку відмову від євроінтеграції мова не йде. Всі зміни у співпраці з ЄС пройдуть в рамках згаданої Угоди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук заявив про плани залучення 26 мільйонів євро допомоги від Євросоюзу на окремі напрямки. За його словами, гроші будуть використані для впровадження більш прозорого управління ресурсами сільського господарства. Також допомогу спрямують на земельну реформу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?