Євросоюз зважився на потужний санкційний удар по команді Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз зважився на потужний санкційний удар по команді Путіна

Євросоюз зважився на потужний санкційний удар по команді Путіна
Джерело:  online.ua

12 жовтня офіційно стало відомо, що влада Європейського Союзу нарешті підтримала рішення продовжити ще на рік санкції щодо застосування хімічної зброї, які були введені, зокрема, через напад за участі команди очільника Кремля Володимира Путіна в Солсбері. Згідно з останніми даними, Рада Євросоюзу вирішила продовжити до 16 жовтня 2021 року санкції, які стосуються осіб і організацій, що несуть відповідальність за розробку і використання хімічної зброї. Варто звернути увагу на те, що санкції включають заборону на поїздки в ЄС і заморожування активів осіб, а також заморожування активів підприємств. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради Європейського Союзу.

"Станом на сьогодні санкції застосовуються до 9 осіб — п'ятеро пов'язані з сирійським режимом і четверо причетні до нападу в Солсбері. У випадку Солсбері санкції накладені на керівника ГРУ РФ та його заступника, а також проти двох офіцерів розвідки. Під санкціями також перебуває одна організація, Центр наукових студій та досліджень (SSRC), основний орган сирійського режиму з розробки хімічної зброї", — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, в березні 2018 року колишній шпигун ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною. Згодом Організація із заборони хімічної зброї дійшла висновку, що офіційний Лондон вірно ідентифікував речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердила російське походження "Новичка". Вже у вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють в спробі замаху на Скрипалів. Колишня прем’єрка Тереза Мей офіційно заявила що підозрювані – Олександр Петров і Руслан Бошіров – є офіцерами ГРУ. Пізніше стало відомо, що прокуратура і кримінальна поліція ФРН розпочали власне розслідування проти двох співробітників російської розвідки ГРУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що одіозна речниця МЗС РФ Марія Захарова офіційно заяивла, що команда очільника Кремля Володимира Путіна готова дзеркально відповісти на санкції ЄС, які там готують за отруєння Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?