Євросоюз зважився на радикальні заходи після нового конфлікту із США
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз зважився на радикальні заходи після нового конфлікту із США

Євросоюз зважився на радикальні заходи після нового конфлікту із США
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу вирішила запровадати тарифи на американську продукцію після гучного конфлікту з виробниками літаків Airbus та Boeing. Першим цю інформацію підтвердив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс. Відомий політик звернув увагу на те, що нещодавнє рішення Світової організації торгівлі дозволило Євросоюзу вводити тарифи, тому блок вирішив, що більше не буде зволікати. Окрім того, вказано, що Домбровскіс 9 листопада брав участь неформальному засіданні ради закордонних справ з питань торгівлі, основним питанням якого були торговельні відносини зі США. Посадовець нагадав усім присутнім, що постанова, видана в середині жовтня Світовою організацією торгівлі, дозволяє ЄС щорічно вводити тарифи на імпорт США на суму близько 4 млрд (3,37 млрд євро). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DPA.

За словами політика, Європейський Союз залишатиметься відкритим для переговорів, при цьому Єврокомісія виступає за те, щоб обидві сторони знизили тарифи на товари інших країн. Варто звернути увагу на те, що рішення СОТ, відкладене пандемією COVID-19, слідувало за минулорічним рішенням цієї організації, що дозволило Білому дому ввести тарифи на товари ЄС на суму 7,5 мільярда доларів у зв'язку з державною підтримкою Airbus, у якого є майданчики у Британії, Франції, Німеччини та Іспанії. Що важливо розуміти, у сукупності ці дві справи э найбільшою у світі корпоративною торговельною суперечкою.

Не можна не згадати про те, що відносити ЄС та України також стрімко почали погіршуватися після гучного скандалу навколо КСУ. Так, нещодавно влада Європейського Союзу звернулася з екстреним закликом до офіційного Києва. Речник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Петер Стано публічно попередив, що офіційний Київ повинен невідкладно відновити антикорупційну інфраструктуру, наголосившивши, що це є умовою надання фінансової допомоги та безвізу з Євросоюзом. Він також додав, що в української влади ще є час до 16 грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі розгорівся новий резонансний конфлікт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?