F-16 в Україну можуть передати тільки через 6-7 місяців — Резніков
Категорія
Політика
Дата публікації

F-16 в Україну можуть передати тільки через 6-7 місяців — Резніков

F-16 в Україну можуть передати тільки через 6-7 місяців — Резніков
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що мінімальний термін передачі Україні літаків F-16 — 6-7 місяців.

Джерело: Олексій Резніков

Резніков назвав орієнтовні терміни надходження F-16 в Україну

Міністр оборони заявив, що в Україну F-16 зможуть доставити не раніше, ніж через пів року. Також він повідомив, що наші пілоти продемонстрували спроможність бути готовими через 6 місяців.

А от техніки та інженери – ми поки що не знаємо. Дуже складні системи обслуговування, ремонту. Але я вірю в одне, наші люди настільки талановиті, що "Петріоти" вони замість 10 місяців подолали за 10 тижнів, артилерію 155-у замість трьох місяців – за три тижні, – заявив Олексій Резніков.

Міністр переконаний, що F-16 будуть в українському небі звільняти деокуповані території.

Підготовка пілотів також триватиме близько 6 місяців

Раніше Олексій Резніков заявляв про те, що українські пілоти, інженери та техніки у серпні розпочали навчання на літаках F-16.

Міністр оборони України зазначив, що 11 країн-партнерів увійшли до літакової коаліції. А лідерство щодо проєкту навчання українських пілотів, техніків та інженерів взяли Нідерланди та Данія

За його словами, про завершення цих навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?