Facebook ліквідував в Україні потужну «фабрику тролів»
Категорія
Україна
Дата публікації

Facebook ліквідував в Україні потужну «фабрику тролів»

Facebook ліквідував в Україні потужну «фабрику тролів»
Джерело:  online.ua

Представники Facebook видалили найбільшу в історії України «фабрику тролів», фолловерами якої були біля 4,2 мільйони людей. До зазначеної групи входили сторінки сайтів Znaj.ua, Politeka, Hyser та Akcenty. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на корпоративний блог Facebook.

В ході перевірки підозрілої діяльності було видалено 168 українських акаунтів, 149 сторінок і 79 груп, які вели скоординовані кампанії по дезінформації та перенаправлення трафіку на свої сайти.

Відомо, що всі ці акаунти були пов’язані з українським PR-агентством Pragmatico, яке, за даними"Ліга.Tech" виконувало замовлення по створенню позитивного або негативного іміджу для деяких українських політиків.

За інформацією Facebook, бюджет, витрачений цією агенцією на рекламу в соціальних мережах, оцінюється приблизно в 1,6 млн доларів.

Знайти акаунти і групи вдалося не за рахунок вмісту контенту, а завдяки поведінковому аналізу. За словами глави відділу з кібербезпеки соцмережі Натаніеля Глейхера, видалені акаунти не пов'язані з Росією, а ведуть в Київ. «Але цей факт я б двічі перевірив», заявив Глейхер.

У Facebook повідомили, що вони постійно працюють над виявленням та припиненням подібної активності, оскільки соцмережа не хоче, щоб її використовували для маніпулювання людьми.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, що Facebook теж незабаром збирається відмовитись від лайків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?