Facebook переступила межу: Viber зважився на неочікуване рішення після скандалу
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook переступила межу: Viber зважився на неочікуване рішення після скандалу

Facebook переступила межу: Viber зважився на неочікуване рішення після скандалу
Джерело:  online.ua

Компанія Rakuten Viber неочікувано для всіх повідомила про припинення будь-яких ділових контактів з корпорацією Facebook. Варто звернути увагу на те, що соцмережу звинувачують у використанні приватної інформації, а також у поширенні риторики ненависті. У Rakuten Viber звернули увагу на те, що вони також вирішили видалити розширення Facebook Connect, Facebook SDK і GIPHY зі своєї платформи та припиняють витрати на рекламу в соціальній мережі. Що важливо розуміти, у такий спосіб месенджер долучається руху бойкоту #StopHateForProfit. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Viber.

"Facebook переступила межу з випадками порушень захисту персональних даних і неможливістю запобігти поширенню ненависної риторики", - заявили в компанії.

Що важливо розуміти, на тлі протестів у США рекламодавців закликають зупинити витрати на рекламу в Facebook через нездатність компанії захистити користувачів від "ненависної риторики". Окрім того, Viber ще згадав про витік даних, зокрема скандал з Cambridge Analytica (політична консалтингова фірма незаконно зібрала дані майже 87 мільйонів користувачів Facebook).

Варто зазначити, що раніше про розрив бізнес-стосунків заявив найбільший американський мобільний оператор Verizon. Там теж заявили, що не готові змиритися з тим, як Facebook заплющує очі на поширення фейків та дезінформацію.

"Окрім того, від реклами у соцмережі вже відмовилися мережа продажу одягу Eddie Bauer, виробник морозива Ben & Jerry (Unilever), кінопрокатна компанія Magnolia Pictures, ритейлер The North Face, додаток Talkspace, рекрутингова компанія Upwork, компанія Mozilla та інші", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні гендиректор Facebook Марк Цукерберг зробив гучну заяву про деструктивний вплив РФ, Китаю та Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?