Facebook почав активно видаляти профілі користувачів — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook почав активно видаляти профілі користувачів — відома причина

Facebook почав активно видаляти профілі користувачів — відома причина
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий гучний скандал після того, як стало офіційно відомо, що адміністрація соціальної мережі Facebook видалила сотні профілів через "неавтентичну поведінку", до якої була причетна влада Росії та Франції. Як стверджують представники компанії, головною метою діяльності видалених акаунтів був вплив на ситуацію у країнах Африки та Близького Сходу. Мовиться про три мережі акаунтів, які порушували правила соцмережі щодо іноземного або урядового втручання. Останнє вважається неавтентичною поведінкою від імені іноземної або урядової організації. Особливу увагу ці мережі приділяли країнам Північної Африки та Близького Сходу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на блог корпорації.

"Загалом було видалено 84 акаунтів у Facebook, 6 сторінок, 9 груп та 14 акаунтів в Instagram. Ці сторінки втручались у справи Центральної Африканської Республіки (ЦАР), Малі, Нігерії, Буркіна Фасо, Алжира, Кот-д’Івуара та Чада. Окрім того, були видалені 63 Facebook-акаунтів, 29 сторінок, 7 груп та 1 Instagram-акаунт, які мали російське походження. Їх сферу інтересів складали Центральна Африканська Республіка, Мадагаскар, Камерун, Екваторіальна Гвінея, Мозамбік, Південна Африканська Республіка та діаспора ЦАР у Франції", — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що керівництво соцмережі видалило 211 профілів, 126 сторінок, 16 груп та 17 Instagram-акаунт, створених в Росії. За словами представників Фейсбук, останні регулярно порушували правила соцмережі щодо Лівії, Судану та Сирії.

Не можна також не згадати про те, що ще в вересні 2020 року соціальна мережа Facebook офіційно заявила про видалення низки облікових записів, які пов’язані із російською "фабрикою тролів", через участь у іноземних кампаніях впливу.

"Облікові записи перенаправляли користувачів соцмережі на сайт Peace Data, який спеціалізується на міжнародних подіях. Дія цього проєкту поширювалась на США, Велику Британію, Алжир, Єгипет, країни Близького Сходу та Африки. Причиною уваги компанії до діяльності мережі стало повідомлення від Федерального бюро розслідувань США", — було сказано в заяві компанії.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно компанія Фейсбук пригрозила, що може покинути європейський ринок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?