Facebook введе нейромережу для обробки новин для користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook введе нейромережу для обробки новин для користувачів

Facebook введе нейромережу для обробки новин для користувачів
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook планує умисно скорочувати новини на кшталт стислого конспекту, щоб користувачам було простіше з ними ознайомитися. Цю роботу перекладуть на нейромережу, яку наразі розроблюють. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BuzzFeed.

За оприлюдненими даними, сервіс офіційно називатиметься TLDR - це скорочення від фрази "Too long, didn't read" ("Занадто довго, не читав"). Нею користувачі коментують те, що буквально не стали читати через значний обсяг.

Передбачається, що новини користувач завдяки нейромережі бачитиме у вигляді стислого списку, який створюватиметься з повноцінних заміток. Штучному інтелекту буде під силу озвучувати ці матеріали голосовим помічником.

У медіа відзначили, що інновації Facebook завдасть удару по прибутках медіабізнесу, адже він живе завдяки рекламі — нова функція позбавляє журналістів переглядів. Також новини конкуруватимуть з фейками, поширення яких стало повноцінною зброєю в сучасному світі.

"Іноді мені здається, що в штаб-квартирі Facebook є хтось, чия робота полягає в тому, щоб придумати нові способи знищення будь-якої подоби інтелекту в Америці", - цитує видання головного редактора радіостанції WNYC Одрі Купер.

Водночас автори матеріалу додали, під час бесіди, деталі якої стали відомі нещодавно, розробники також обговорювали соціальну мережу для віртуальної реальності під назвою Horizon, онлайн-перекладач та датчик зі зчитування мозкових команд.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 грудня офіційно стало відомо, що Єврокомісія має намір представити знакове регулювання, щоб обмежити можливості технологічних гігантів Facebook, Amazon, Google та інших на своєму ринку. Як стверджують анонімні джерела декількох ЗМІ, влада ЄС планує ввести нові жорсткі правила для технологічних гігантів, а за порушення передбачити величезні штрафи.

Також зазначається, що в проєктах під назвою "Акт про цифрові послуги" та "Акт про цифрові ринки" описані конкретні правила, спрямовані на обмеження впливу глобальних інтернет-компаній на ринок ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?