Facebook заблокував путінського депутата за образу українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook заблокував путінського депутата за образу українців

Facebook заблокував путінського депутата за образу українців

Адміністрація соціальної мережі Facebook тимчасово заблокувала акаунт депутата Держдуми Росії Віталія Мілонова через образи українців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
Мілонов розповів виданню, що його сторінка доступна для перегляду іншим користувачам Facebook, але сам він не може публікувати пости, листуватися і коментувати записи інших користувачів. За словами російського депутата, причиною блокування стало порушення правил соціальної мережі.
«26 лютого в Петербурзі проходив марш пам'яті Бориса Нємцова. На Марсовому полі учасники цього рандеву розгорнули прапори України та ЛГБТ. Я, взагалі-то, про це і написав, що на мітингу зібралися хохли і представники ЛГБТ. Ось за це на місяць і заблокували», - сказав він.

Читайте також: Відомого російського "патріота" спіймали на купівлі забороненої їжі за кордоном: опубліковано фото
Депутат Держдуми РФ стверджує, що він одразу попросив користувачів Facebook не вважати слово «хохли» образливим.
«У російській мові ця норма допускається, це літературне і іронічне слово, але не образливе», - заявив Мілонов, додавши, що йому в Facebook одразу ж почали писати українські активісти і називати його «кацапом».
За словами російського політика, що блокування користувачів в Facebook з Росії повинне проходити за рішенням якогось певного органу з безпосередньою участю з боку РФ, інакше, на його думку, соцмережа може стати інструментом політичних маніпуляцій. Він також вважає, що Facebook слід заблокувати на території РФ.
"Це неприпустимо. Тому або адміністрація Facebook скасує цензуру і погодиться на російське втручання, або соцмережу слід заблокувати на території держави. Це, звичайно, дуже поганий крок. Але коли слово "кацап" є плюралізмом думок, а "хохол" - неприпустимим і образливим виразом, іншого виходу немає», - заявив Мілонов.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Facebook заблокував сторінку радника президента Росії Володимира Путіна з питань Інтернету Германа Клименка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?