Експерт розкрив найприємніший та найпростіший секрет схуднення
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерт розкрив найприємніший та найпростіший секрет схуднення

Експерт розкрив найприємніший та найпростіший секрет схуднення
Джерело:  online.ua

Доцент Медичного центру Дюкського університету у Північній Кароліні, експерт зі сну та невролог Суджая Кансагра заявив, що саме повноцінний сон є одним із найпростіших та найприємніших способів швидко позбутися зайвої ваги.

Джерело: Yahoo

В результаті недосипу людина починає більше їсти 

Суджая Кансагра вирішив детально пояснити, чому саме якість сну може як допомогти позбутись кількох зайвих кілограмів, так і стати вашим ворогом й спровокувати стрімкий набір зайвої ваги.

За його словами, згідно з результатами останнього дослідження, ті люди, які спали менш як 7 годин за ніч, робили набагато більше перекусів протягом наступного дня ніж ті, хто мав повноцінний сон. Щоб з'ясувати цей цікавий факт авторам дослідження довелося опитати понад 20 тисяч учасників.

Окрім того, наголошується, що вони обирали зовсім не корисні перекуси, а ті, що містять багато швидких вуглеводів, цукру, жиру та кофеїну. Зрозуміло, що це ставало головною причиною стрімкого набору зайвих кілограмів.

Що важливо розуміти, саме через нестачу сну організм починає виділяти більше кортизолу – гормону стресу. Це також спровоковує накопичення калорій у вигляді жиру. Чималу роль в цьому процесі відіграє й інсулін. Як відомо, саме він відповідає за транспортування глюкози в клітини - через недосип він починає погано працювати. Це призводить до підвищення рівня цукру в крові, і знову ж таки, більше калорій перетворюється на жир.

"Людина, яка ніяк не може виспатись, починає більше їсти, і натомість – набагато менше рухатись. Усе просто: від недосипання ми втомлені, у нас банально немає сил та енергії на фізичні вправи. Кому захочеться із задоволенням вставати на ранкову пробіжку о 7 ранку, вклавшись спати при цьому о 2 ночі? Експерт зі сну також зазначає, що здоровий сон – це одна із найголовніших складових схуднення. Щоб почуватись бадьорим, дорослій людині потрібно від 7 до 9 годин сну щодня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?