Фальшивий лист про підліткову "групу смерті" наробив галасу в Україні
Категорія
Події
Дата публікації

Фальшивий лист про підліткову "групу смерті" наробив галасу в Україні

Фальшивий лист про підліткову "групу смерті" наробив галасу в Україні
Джерело:  Еспресо

Фальшивий лист, який попереджає про "масове самогубство дітей", яке влаштує так звана "група смерті" "Кіт" 19 березня, наробило галасу в Україні.
Про це ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.
Повідомляється, що в редакцію видання написали батьки, яким розіслали в шкільні групи в месенджерах листи з попередженнями. У них батьків закликають нікуди в неділю, 19 березня, не відпускати від себе дітей - ні на прогулянку з другом, ні в магазин.
Читайте також: У Миколаєві студент цікаво вирішив боротися з "групами смерті": з'явилося відео
Як виявилося, фейковий лист родом з Росії. Переписана була тільки "шапка", де написано, що автор оголошення - Хортицьке відділення поліції, і дата, на яку призначено масові самогубства. Решта тексту ідентична, включаючи кількість дітей, яких планується "самоубити".




10 березня в Росії користувачі соцмереж почали поширювати інформацію про те, що 12 березня по всій країні повинні початися масові самогубства дітей. В одноманітних повідомленнях йдеться, що попередження про це розіслала поліція, але в поліції це не підтвердили.




Як повідомляв ONLINE.UA, на Закарпатті придумали оригінальний спосіб боротьби з так званими "групами смерті", звертаючись до підлітків на місцевому діалекті, чим підкорили соцмережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?